Investiguem els panellets
Els panellets són un dolç típic de Catalunya, València i Balears que tradicionalment es prepara en la festivitat de la Castanyada. Són uns pastissets petits i de diverses formes, fets a base de massapà i uns altres ingredients que els dóna un sabor i aroma característics.
El massapà és un dolç els ingredients principals del qual són l’atmela i el sucre. Ve de l’època d’Alfonso VII, de les religioses del ‘Monestir Sant Clemente el Real’.
Les atmeles s’utilitzen en la bellesa, especialment el seu oli que entra en la composició de molts preparats per a hidratar la pell i evitar les arrugues.
En l’alimentació té alt contingut en àcid oleic, en vitamina E, fibra i calci.
CANÇÓ DELS PANELLETS
ESCOLTA LA CANÇÓ EN AQUEST ENLLAÇ
http://es.filesmap.com/mp3s/GoEarDownload/8adf97b/wbkF
Clica la imatge
Clica la imatge
Clica la imatge
extret de: http://espaiescoles.farmaceuticonline.com/ca/8-12-anys/506-origen-dels-aliments?showall=1
UNA MICA HISTÒRIA
extret de : http://socmestre.blogspot.com
extret de: http://ideesmagistrals.blogspot.com
Bon treball!
ResponEliminaAquí sí que tenim recursos per la castanyada a l'escola. Moltes gràcies per compartir!
Ostres!!!! Moltes gràcies per aquest recull d'informació que ens aportes. Segueix així que treballes molt bé.
ResponEliminaGràcies. Salutacions.
Bon material. Aporta idees i et dona recursos per treballar a l'aula. Gràcies per compartir.
ResponElimina